Författare & föreläsare

Biografi

Jag har varit vd sedan 1998. I mitt ledarskap har jag bland annat drivit utmanande förändringsprocesser i mogna företag, grundat ett internationellt konsultbolag med snabb tillväxt och varit ledare för en ideell projektorganisation med femtusen arbetande medlemmar.

Fram till hösten 2017 var jag vd för mediekoncernen HD-Sydsvenskan. Dessförinnan Helsingborgs Dagblad, Nationalencyklopedin/NE, internetundersökningsföretaget QuickWise och reklambyrån MOR. Numera driver jag Bodelsson Consulting AB och sitter i flera styrelser, bland annat för e-hälsoföretaget Min Doktor. Jag har utbildat mig vid bland annat Lunds Universitet och Harvard Business School och har tagit en Executive MBA, är ekonom och jur. kand.

2013 tilldelades jag Morotspriset som Skånes mest inspirerande ledare.

Vill du höra hur jag resonerar kring ledarskap? I Fritte Fritzsons framgångsrika pod ”Allt du velat veta” kastar han sig över mig i ett helt avsnitt om ledarskap. Här kan du lyssna hur han pressar mig med alla sina avväpnande frågor:

Erfarenhet är att känna igen misstag.

Om du är intresserad av att anlita mig för ett uppdrag, har tankar och frågor om böckerna eller något annat ärende är du välkommen att kontakta mig på pontus@bodelsson.com